Ett lite annorlunda recept på den klassiska rätten Småländska Isterband.

Ingredienser

  • 4 Hugos småländska isterband
  • 1 kg potatis
  • 500 g morötter
  • 250 g palsternacka
  • 2 – 3 äpplen
  • 1 kruka persilja
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • olja och smör till stekning
  • salt och peppar
Förbered alla ingredienserna.

Skala potatis, palsternacka, morötter och äpplen i centimeterstora bitar. Hacka persiljan

Hetta upp stekpannan och fräs först potatisen någon minut i lite olja. Lägg i morötter och palsternacka tillsammans med en klick smör och fräs tills rotfrukterna är gyllenbruna. Det brukar ta 10-15 minuter.

Blanda i äpplen och persilja och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.

Dela isterbanden i fyra bitar, en gång på längden och en gång på mitten och stek dem i smör sådär 2 minuter på varje sida.

Blanda crème fraiche med dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.

Servera isterbanden med pytten och dijonsås.