Ett lite annorlunda recept på den klassiska rätten Småländska Isterband.
Ingredienser
- 4 Hugos småländska isterband
- 1 kg potatis
- 500 g morötter
- 250 g palsternacka
- 2 – 3 äpplen
- 1 kruka persilja
- 2 dl lätt crème fraiche
- 2 msk dijonsenap
- olja och smör till stekning
- salt och peppar

Skala potatis, palsternacka, morötter och äpplen i centimeterstora bitar. Hacka persiljan
Hetta upp stekpannan och fräs först potatisen någon minut i lite olja. Lägg i morötter och palsternacka tillsammans med en klick smör och fräs tills rotfrukterna är gyllenbruna. Det brukar ta 10-15 minuter.
Blanda i äpplen och persilja och krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
Dela isterbanden i fyra bitar, en gång på längden och en gång på mitten och stek dem i smör sådär 2 minuter på varje sida.
Blanda crème fraiche med dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.
Servera isterbanden med pytten och dijonsås.